Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2019

Прокурор Закарпатської області оголосив депутату Берегівської районної ради підозру у державній зраді

У четвер, 28 лютого 2019 року, прокурор Закарпатської області повідомив депутату Берегівської районної ради VII скликання підозру у наданні представникам організацій іноземної країни допомогу в проведенні підривної діяльності проти України, тобто вчиненні державної зради (ч.1 ст.111 КК України).
 
В ході досудового розслідування, яке здійснювали слідчі СВ УСБУ в Закарпатській області встановлено, що підозрюваний, виконуючи взяті на себе повноваження депутата Берегівської районної ради надавав представникам іноземних організацій сусідньої країни допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.
 
Мова йде про те, що він організував участь так званої, «збірної Закарпаття» з футболу у чемпіонаті Європи, який проходив на початку червня 2018 під егідою міжнародної футбольної федерації невизнаних територій і національних меншин.
 
Так, підозрюваний, з метою  розпалювання сепаратистських настроїв серед населення Закарпатської області, зі спробою зміни меж території України здійснив підбір гравців з вихідців Закарпаття, які тривалий час представляли різні футбольні клуби на території Угорщини.
 
Крім того, депутат виготовив і надав форму, у якій виступали на  чемпіонаті гравці цієї збірної (з комбінованим логотипом з герба і прапора Закарпатської області та з державною угорською символікою), яка фактично, однозначно вказує на трактування території Закарпатської області, як частини Угорщини.
 
На цей час у кримінальному провадженні тривають подальші  слідчі та процесуальні дії, які здійснюють слідчі СВ УСБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва регіональної прокуратури.
 
Довідково: згідно санкції ч.1 ст.111 КК України за скоєне, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
 
Прес-служба прокуратури  Закарпатської області

кількість переглядів: 3258