Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.07.2015

Прокурор Закарпастької області Володимир Янко зустрівся з представниками Моніторингової місії ОБСЄ та розповів їм про ситуацію в Мукачеві

            

У вівторок, 14 липня, прокурор Закарпатської області Володимир Янко зустрівся з представниками місії ОБСЄ з приводу подій 11 липня у Мукачевому.

Представники Івано-Франківського відділення місії ОБСЄ Драгослав Цвєтич та Драган Гагович з перекладачем Анатолієм Козаком, вже декілька днів працюють в місті нал Латорицею і відстежують хід подій, які сколихнули не лише область, а й всю країну.

Керівник обласної прокуратури в ході спілкування з  спостерігачами про розказав їм про дії правоохоронців краю у цій ситуації, про оперативне реагування силових структур краю та про відкриття двох кримінальних проваджень за фактом створення злочинної організації та тероризму.

Володимир Янко відповів на усі питання, які цікавили представників місії ОБСЄ та наголосив, що органами прокуратури Закарпатської області  було вжито всіх необхідних заходів для забезпечення об`єктивності розслідування, своєчасно та професійно розпочато кримінальні провадження: "Ми все зробили для того, щоб було максимально збережено всю доказову базу у вказаних провадженнях і воно проводиться максимально об`єктивно та професійно".

Прокурор області підкреслив, що наразі згідно з розпорядженням Генерального прокурора України Віктора Шокіна, дане кримінальне провадження передано для подальшого розслідування та прийнято до провадження Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України. Також Генеральний прокурор створив спільну слідчо-оперативну групу з числа працівників центральних органів Генпрокуратури, СБУ та МВС, якою вже проводяться необхідні слідчі дії.

Хід розслідування кримінального провадження знаходиться на особистому контролі Генерального прокурора Віктора Шокіна.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

кількість переглядів: 792