Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2016

Прокуратурою вживаються усі заходи задля якнайшвидшого прийняття законного рішення у провадженні щодо незаконного виділення понад 1000 земельних ділянок в зоні можливого підтоплення в Ужгороді

      

Внаслідок неналежного виконання посадовими особами міської ради своїх службових обов’язків з власності Ужгородської міської ради незаконно вибули землі загальною площею майже 80 га нормативною вартістю понад 1млн. грн., чим інтересам держави в особі Ужгородської міської ради заподіяно збитки на цю суму.

Як повідомив керівник Ужгородської місцевої прокуратури Дмитро Кириленко, наразі слідчими та нашими процесуальними керівниками вживаються усі заходи щодо забезпечення прийняття законного та обґрунтованого рішення у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, що у провадженні Ужгородського відділу поліції ГУ НП в Закарпатській області знаходиться кримінальне провадження розпочате ще у лютому 2014 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість) відносно посадових осіб Ужгородської міської ради.

Внаслідок неналежного виконання покладених на них службових обов’язків, сесією Ужгородської міської ради прийнято рішення №1223 від 04.09.2009 р., яким затверджено проект Детального плану території житлового району «Західний» по вул. Загорській в м. Ужгороді. На підставі цього документу сесіями Ужгородської міської ради прийнято рішення про передачу у власність громадянам, тобто про вибуття з комунальної власності міської ради, 1107 земельних ділянок на території району «Західний» загальною площею майже 80 га, з цільовим призначенням «для індивідуального житлового будівництва», тоді як зазначені земельні ділянки, згідно відомостей Закарпатського обласного управління по меліорації та водному господарству, знаходяться в зонах можливого затоплення паводками та згідно Порядку використання земель у зонах їх можливого затоплення внаслідок повеней та паводків, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України, підлягають використанню виключно для сільськогосподарського призначення.

 

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 969