Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2016

Закарпатські митники оформили фуру з елітною алкогольною продукцією, як баштовий кран

         

Прокуратурою Закарпатської області розпочато кримінальне провадження стосовно службових осіб МП «Тиса» Закарпатської митниці ДФС за фактом зловживання службовим становищем (ч.2 ст. 364 КК України).

За матеріалами управління власної безпеки ГУ ДФС в області встановлено, що на початку грудня позаминулого року службовими особами МП «Тиса» в режимі імпорт оформлено баштовий кран 1980 року випуску, при цьому згідно листа Національної Податкової та Митної Адміністрації Угорщини, за цими документами з Угорщини на територію України переміщувався транспортний засіб з алкогольними напоями.

Як відомо, при ввезені алкогольних напоїв в Україну слід обов`язково сплатити усі митні платежі, у даному випадку ця сума складала понад 1 млн.  грн. Проте, митники, ймовірно задля уникнення сплати вказаної суми коштів перевізником, з метою отримання неправомірної вигоди на користь третіх осіб, в порушення митного законодавства України, допустили незаконне переміщення товарів в режимі імпорт на територію України, оформивши автомобіль з алкоголем, як баштовий кран.

 

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 3049