Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2016

Судитимуть депутата Буштинської сільської ради, який разом з трьома закарпатками організував гральний бізнес на Тячівщині

Прокуратурою Закарпатської області погоджено обвинувальний акт та скеровано до суду кримінальне провадження стосовно чотирьох закарпатців, які у складі організованої злочинної групи займалися гральним бізнесом (ч.1 ст. 203 – 2  КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що депутат 7-го скликання  Буштинської сільської ради протягом квітня – червня 2016 року організував заклад для ведення ігрового бізнесу на території Тячівського району в смт. Буштино та злочинну організовану групу, до складу якої ввійшли як виконавці три місцеві мешканки.

Закарпатці займались організацією ігрового залу, пропуском клієнтів –ігроків, проводили підбір клієнтів у телефонному режимі, вводили клієнтів у ігровий заклад та організовували азартні ігри для клієнтів, здійснювали видачу та отримання грошових коштів  від проведення азартних ігор.   

           На початку червня, працівниками  управління захисту економіки в Закарпатській області ДЗЕ НПУ, за процесуальним керівництвом прокуратури області, у ході проведення санкціонованих  обшуків  по вказаному кримінальному   провадженню в Тячівському районі виявлено та вилучено 6 гральних автоматів, 4 комп’ютери та 4 системні блоки, айбокси,  блокноти, зошити  з чорновою бухгалтерією від незаконних оборудок у сфері грального бізнесу, бухгалтерські записи та  грошові кошти, виручені  від забороненої діяльності,  камери відео  спостереження, які були розміщенні в ігрових залах, мобільні телефони по яким фігуранти вели контроль та організацію роботи незаконних гральних закладів в Тячівському районі.

          Заклади були розташовані  та діяли в орендованому нежитловому приміщенні, всупереч вимогам Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні»,  відвідувачам цілодобово надавалися послуги з доступу до участі в азартних іграх та виплачувалася готівка за виграш, при цьому клієнтом закладу міг бути будь-хто.

         Діяльність вказаних нелегальних закладів спільними злагодженими діями правоохоронців припинена.

У червні депутату Буштинської сільської ради прокурором області було оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч.1 ст. 203 – 2  КК України - зайняття гральним бізнесом.

Всім учасникам організованої злочинної групи судом було обрано запобіжний захід у вигляді грошової застави сумою у 110 тис.грн кожному.

Наразі вже суд вирішуватиме долю депутата та співучасників незаконного ігрового бізнесу.

Довідка:

ст. 203-2 Зайняття гральним бізнесом, карається штрафом від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

кількість переглядів: 487