Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2016

На Перечинщині під час обшуків виявили незаконно вирубаною навіть червонокнижну модрину

Сьогодні, працівниками Перечинського відділу Ужгородської місцевої прокуратури за участі СВ Перечинського відділення Ужгородського ВП ГУНП в Закарпатській області, проведено санкціоновані Перечинським районним судом, обшуки на території одного із сіл Перечинського району.

Як повідомив керівник Ужгородської місцевої прокуратури Дмиртро Кириленко, в ході обшуку на території одного з підприємств, серед іншого, було виявлено деревину породи «Модрина» (яка занесена до Червоної книгиУкраїни ), загальною масою близько 16 м. куб.

         Також, знайдено і обладнання для здійснення розпилювання деревини.

 

Довідка: Модрина — довговічне дерево, здатне прожити до 900 років. На жаль, ми маємо лише невеликі “клаптики” та окремі експериментальні ділянки арборетуми, дендрарії, лісопарки модрини європейської, японської та польської (занесена в Червону книгу). Дуже рідкісний карпатський ендемічний вид, що знаходиться під загрозою зникнення і збереження якого буде малоймовірним, якщо продовжиться згубна дія факторів, які впливають на його стан. Категорія за Червоною книгою України – 1.

 

 

 


 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 611