Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.09.2016

Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом експлуатації дітей у Мукачівському дитячому будинку-інтернаті

Мукачівською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом експлуатації дитини, яка не досягла віку, з якого законодавством дозволяється працевлаштування, шляхом використання її праці, вчинене щодо кількох дітей (ч.2 ст.150 КК України)

Як уточнили в Мукачівській місцевій прокуратурі, підслідність даного провадження визначено за слідчим відділом Мукачівського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області.

Підставою для реєстрації вказаного кримінального провадження стала інформація, виявлена прокуратурою в ході моніторингу електронних ЗМІ. Зокрема, на сторінці одного з інтернет-ресурсу розміщено статтю під заголовком «В Мукачево воспитанников детдома заставляют бесплатно работать и отбирают пенсии».

Зі змісту даної статті вбачається, що представниками Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, за результатами перевірки у Мукачівському дитячому будинку-інтернаті, виявили, що адміністрація дитячого будинку експлуатує вихованців закладу шляхом використання їх праці на польових роботах.

Керівник Мукачівської місцевої прокуратури Олександр Братюк додав, що враховуючи, що вказаний факт потребує перевірки слідчим шляхом і відповідного прокурорського реагування – розпочато вказане кримінальне провадження.

Довідково:

ч.2 ст.150 КК України - Експлуатація дитини, яка не досягла віку, з якого законодавством дозволяється працевлаштування, шляхом використання її праці, вчинена щодо кількох дітей або якщо вони спричинили істотну шкоду для здоров'я, фізичного розвитку або освітнього рівня дитини, або поєднані з використанням дитячої праці в шкідливому виробництві, караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 731