Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2016

Вищий адміністративний суд України визнав законними вимоги прокуратури щодо стягнення в примусовому порядку з ДП «Берегівське ЛГ» понад півмільйона гривень за незаконні рубки

Вищий адміністративний суд України погодився з позицією прокуратури області та Державної екологічної інспекції, тим самим визнав дії Інспекції по проведенню позапланової перевірки державного лісгоспу на вимогу прокуратури правомірними.

Так, за результатами проведеної за дорученням прокуратури  Державною екологічною інспекцією в Закарпатській області у грудні 2011 року перевірки додержання вимог природоохоронного законодавства у ДП «Берегівське ЛГ» виявлено ряд порушень Лісового законодавства України, в тому числі незаконне вирубування дерев на лісосіках загальною кубомасою понад 230 м.куб. та нараховано шкоду у розмірі більше півмільйона гривень.

На вказану суму в провадженні господарського суду Закарпатської області перебуває справа за позовом прокуратури щодо їх стягнення в примусовому порядку з ДП «Берегівське ЛГ».

Отже, ухвалою Вищого адміністративного суду України відхилено касацію лісгоспу, а рішення Львівського апеляційного адміністративного суду від 25.03.2014 року, про відмову в задоволенні позовних вимог  державного підприємства «Берегівське лісове господарство» до Державної екологічної інспекції в Закарпатській області про визнання протиправними дій та скасування направлення на проведення позапланової перевірки – залишено без змін.

Як зазначив начальник відділу представництва інтересів громадянина або держави в суді та при виконанні судових рішень Андрій Малинич, при наявності висновків судів апеляційної та касаційної інстанцій про законність дій екоінспекції, підтверджується підставність стягнення з лісгоспу в судовому порядку  536 тис.грн. збитків.

 

 

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 2077