Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2016

Працівника «Укрпошти» який привласнив півмільйона гривень, призначених для ремонту будівлі, повідомлено про підозру

За погодженням з Ужгородською місцевою прокуратурою, слідчим відділом Ужгородського ВП ГУНП в Закарпатській області  повідомлено про підозру працівника державного підприємства про вчинення ним кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.366 КК України (шахрайство та службове підроблення).

Як повідомив керівник Ужгородської місцевої прокуратури Дмитро Кириленко, досудовим розслідуванням встановлено, що даний працівник, будучи службовою особою, з корисливих мотивів та з метою привласнення коштів підприємства, які були виділені в рамках програми фінансування технічного розвитку на 2015 рік, відповідно до якої було передбачено фінансування капітального ремонту-реконструкції будівель підприємства, шляхом зловживання своїм службовим становищем, заволодів чужим майном в особливо великих розмірах. Йдеться про суму у півмільйона гривень, - уточнив прокурор.  

Так, встановлено, що чиновник, відповідальний за якість ремонту, оформив фіктивні угоди з «підрядниками», на банківські рахунки яких перераховувалися державні кошти за нібито виконані роботи. Загальна вартість реконструкції, згідно з кошторисом, склала 5500000 грн. Встановлено, також і те, що для ремонту приміщень він наймав некваліфікованих сторонніх людей, а призначені на реконструкцію гроші привласнював.

Крім завданих державі збитків, своїми махінаціями, цей працівник держпідприємства, тимчасово практично паралізував роботу регіонального центру обробки поштової кореспонденції.

Протиправну діяльність чиновника задокументували працівники обласної прокуратури, спільно з співробітниками регіонального Управління СБУ.

Наразі досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні закінчено, проведено ознайомлення підозрюваного та його захисника з матеріалами розслідування та вручено їм обвинувальний акт. Вирішується питання про скерування обвинувального акта до суду.

Для довідки: санкція частини 5 статті 191 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна, тобто це є особливо тяжкий злочин. Крім цього, враховуючи, що даний злочин відноситься до категорії корупційних, до підозрюваного не можуть бути застосовані будь-які положення кримінального кодексу, які пом’якшують покарання або звільняють від такого.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 810