Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2016

За принципової позиції прокуратури до бюджету Чопської міської ради стягнуто майже 200 тис грн

Позов Ужгородської місцевої прокуратури про стягнення збитків від самовільного зайняття земельної ділянки одним із суб’єктів господарської діяльності, що діє на території м.Чопа задоволено рішенням господарського суду Закарпатської області від 28 листопада 2016 року  поінформував заступник керівника Ужгородської місцевої прокуратури Михайло Пантьо.

 

Він зазначив, що в ході вивчення стану дотримання вимог земельного законодавства в Чопській міській раді було встановлено, що одним із суб’єктів господарювання, в порушення вимог Земельного кодексу України (без відповідних документів), з 2010 року перебуває у користуванні земельна ділянка, площею близько 1 га, яка розташована поблизу автодороги Київ-Чоп, що призводить до ненадходження значних коштів до місцевого бюджету.

Незважаючи на те, що Чопською міською радою суб’єкту господарювання направлялись відповідні документи для належного її оформлення, останній не вжив заходів щодо оформлення належних документів на земельну ділянку яку фактично використовує, що призвело до завдання збитків територіальній громаді. 

Враховуючи принципову позицію прокуратури господарським судом Закарпатської області 28 листопада 2016 року винесено рішення, яким зобов’язано суб’єкта господарювання сплати до місцевого бюджету кошти у сумі близько 200 тис. грн.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 1117