Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2016

У прокуратурі проведено навчально-методичний семінар на тему: «Особливості розслідування кримінальних правопорушень у лісовій сфері»

29 листопада у прокуратурі області відбувся навчально-методичний семінарна тему: «Особливості розслідування кримінальних правопорушеньу лісовій сфері»

 

 

 

Участь  у заході взяли керівники та прокурори структурних підрозділів апарату прокуратури області, керівники та працівники місцевих прокуратур, які відповідальні за забезпечення нагляду за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням у злочинах, вчинених у лісовій сфері, спеціалісти кафедри лісівництва географічного факультету Ужгородського національного університету, Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз

Відкрив семінар заступник прокурора област і- начальник слідчого управління Андрій Манькут. Він наголосив на актуальності і важливості даної тематики та висловив впевненість у захід позитивно вплине на подальші результати у боротьбі з незаконними рубками Карпат.

Про нормативно-правове регулювання протидії злочинам у лісовій  сфері розказавпрокурор відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури слідчого управління Іван Цар.

Прокурор відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури слідчого управління Юрій Пехньо окреслив окремі питання кваліфікації незаконних порубок лісу та їх розмежування з суміжними складами злочинів.

Про особливості розслідування кримінальних правопорушень у сфері лісових ресурсів, вчинені службовими особами лісогосподарських підприємств розказали учасникам семінару старший слідчий слідчого відділу слідчого управління Юрій  Кавка та слідчий в ОВС слідчого відділу слідчого управління Василь Юсип.

Прокурор відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури слідчого управління Юрій Романець розкрив тему визначення істотної шкоди, завданої незаконною порубкою лісу. Розмежування незаконної порубки лісу як адміністративного проступку від кримінального злочину. Умовні підходи, що використовуються для визначення істотності шкоди.

Про особливості та порядок проведення екологічної експертизи для визначення розміру збитків, заподіяних незаконними рубками лісу. Визначення розміру збитків, заподіяних внаслідок незаконної порубки лісу на об’єктах природо-заповітного фонду присутні дізналися від старшого судового експерта лабораторії земельних та будівельно-технічних досліджень Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз В. Макарчука 

Насамкінець учасники семінару обговорили проблемні питання, що виникають під час розслідування злочинів у сфері лісових ресурсів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 453