Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2017

Службовця Ужгородської РДА судом визнано винною в умисному неподанні декларації

Сьогодні, 21 лютого Ужгородським міськрайонним судом вперше в Україні розглянуто кримінальне провадження за ст. 366-1 КК України щодо умисного неподання декларації особи уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

 

У ході судового розгляду особу визнано винною у повному обсязі в межах пред’явленого прокурором Ужгородської місцевої прокуратури обвинувачення.

Зокрема, прокурором доведено, що службовець Ужгородської районної державної адміністрації Закарпатської області в порушення вимог абз. 3 п. 2 прикінцевих положень Закону України «Про запобігання корупції» не подав відповідну декларацію за 2015 рік упродовж 60 календарних днів після початку роботи Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (у період з 01.09.2016 по 30.10.2016).

Нагадуємо, що виявлення та притягнення до передбаченої законом відповідальності винних осіб за фактами порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» є безумовно одним з найпріоритетніших напрямів діяльності правоохоронних органів.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 1156