Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.07.2018

Прокуратура розпочала кримінальне провадження, щодо перевищення влади або службових повноважень працівниками управління патрульної поліції в Закарпатській області

     

20 липня 2018 р., Мукачівською місцевою прокуратурою внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, щодо заподіяння тілесних ушкоджень двом місцевим мешканцям неподалік стаціонарного посту «Нижні Ворота».

 

Як повідомили юнаки, 20 липня, близько 4 год ранку до них, на службовому автомобілі, під’їхали працівники патрульної поліції в Закарпатській області після чого стали наносити їм удари по різним частинам тіла. 

 

Первинна кваліфікація у даному кримінальному провадженні за ч.2 ст. 365 КК України - перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, якщо вони супроводжувалися насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї чи спеціальних засобів або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, за відсутності ознак катування.

 

Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні здійснюватиме слідчий відділ УСБУ в Закарпатській області, під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпатської області.

 

 

Довідково:

Згідно санкції ч.2 ст. 365 КК України, за вчинення даного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області 

кількість переглядів: 488