Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2013

Прокуратура довела у суді, що депутат Волошин – корупціонер

Сьогодні, 15 березня суддя Ужгородського міськрайонного суду Павло Микуляк оголосив рішення по адміністративному провадженню щодо вчинення ужгородським депутатом Іваном Волошиним корупційного діяння. За результатами розгляду справи суд визнав ужгородського депутата винним у вчиненні корупційного правопорушення.

Прокурор Сергій Малицький в суді наголосив: «Вважаю, що вина гр. Волошина І.І. у вчиненні ним адміністративного корупційного правопорушення передбаченого ст. 172-7 КУпАП, а саме неповідомлення безпосереднього керівника, у випадку передбаченому законом, про наявність конфлікту інтересів, як матеріалами перевірки так і під час судового розгляду доведена повністю».
Так, в судовому засіданні прокуратурою доведено, що Іван Волошин - депутат Ужгородської міської ради, член конкурсної комісії міської ради з приватизації, який є суб'єктом відповідальності за корупційні правопорушення, брав участь у засіданні даної комісії 11 липня та 7 серпня 2012 року під час розгляду питання, щодо продажу об'єкта комунальної власності комплексу «Корона».
Одним з учасників даного конкурсу та його переможцем стало ТОВ «Проект Готель консалтинг ЛТД» директором та засновником якого є Андрій Захарченко з яким Іван Волошин перебував у майнових відносинах і боргував йому 510 тис. грн.
Таким чином, Волошин, прямо порушив вимоги «Порядку продажу об'єктів малої приватизації» - відповідно до якого члени комісії не можуть перебувати у майнових та немайнових відносинах з учасниками конкурсу.
Відтак, Ужгородським міськрайонний судом, за результатами розгляду адміністративного протоколу про вчинення депутатом Іваном Волошиним корупційного правопорушення, визнано винним та накладено штраф у розмірі 850 грн.
Останнім часом, згаданий депутат-корупціонер Іван Волошин, використовуючи підконтрольний йому інтернет-ресурс поширював негативну інформацію про прокурора Закарпатської області зокрема та органи прокуратури Закарпаття в цілому. Уся ця істерія депутата пов'язана з принциповою позицією органів прокуратури Закарпаття та особисто прокурора Анатолія Петруні стосовно резонансної справи, щодо оборудок з готельно-ресторанним комплексом «Корона», який згаданий депутат намагався незаконно придбати.
Така прокурорська позиція, як у Анатолія Петруні сьогодні підтверджує, що у нашій системі правопорядку є дійсно порядні, професійні люди, з якими становлення законності в краї просуватиметься далі. Як неодноразово наголошував прокурор області: «Закон - один для всіх і ніхто не повинен ухилятися від відповідальності».
Можливо, якби усім резонансним правопорушенням, які скоїли можновладці, депутати, чи люди з відомими прізвищами, усіма правоохоронцями надавалась така принципова та виключно правова оцінка – охочих прогнути Закон особисто під себе ставало б менше.


Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 77858