Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2014

На Рахівщині прокуратура вимагає повернути землю вартістю понад 240 тис. грн. державі

      

За результатами проведеної у Великобичківській селищній раді перевірки, встановлено порушення при прийнятті рішень про зміну цільового призначення земельної ділянки. Відтак, за фактом зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки було розпочато кримінальне провадження (ч. 2 ст. 364 КК України), повідомив прокурор Рахівського району Віктор Кузан.

Як встановлено, начальник управління Держкомзему, неналежно виконуючи свої службові обов’язки ,не перевірив рішення сесії Великобичківської селищної ради «Про затвердження проекту зміни цільового використання земельної ділянки», а також те, що сама земельна ділянка знаходиться за межами зазначеного населеного пункту затвердив державний акт на право власності вказаної землі.

Проте в подальшому вказане кримінальне провадження ухвалою Рахівського районного суду закінчено  у зв’язку із закінченням строку давності.

Відтак прокуратура Рахівського району, відстоюючи інтереси держави, в особі Рахівської РДА звернулася з позовною заявою до суду, в якій вимагає визнати недійсним рішення Великобичківської селищної ради ІV скликання від 2005 року та скасувати державний акта на право власності на земельну ділянку загальною площею 0,40 га.

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 951