Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.12.2023

Переправив за кордон двох закарпатців, внісши їх дані до системи «Шлях» – судитимуть мешканця Мукачева

   

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо 42-річного мукачівця за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон (ч. 2 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений допомагав чоловікам призовного віку нібито законно виїхати за межі України під час дії воєнного стану. Він вносив дані «клієнтів» до системи «Шлях» під іменем іншого місцевого підприємця, який займається вантажними перевезеннями. Зазначав, нібито особа виїжджатиме як другий водій транспортного засобу.

Задокументовано, що на початку цього року закарпатець таким чином переправив двох мешканців Мукачівського району. Вони виїхали на територію ЄС через пункт пропуску «Лужанка», що на кордоні з Угорщиною.

Наразі розгляд кримінального провадження щодо чоловіка відбувається у Мукачівському міськрайонному суді. Розслідування злочину здійснювали співробітники Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 292