Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2023

В Ужгороді прокуратура оскаржила запобіжні заходи посадовцю міськради, директору комунального підприємства та підряднику, підозрюваним у привласненні понад пів мільйона бюджетних коштів

   

За участі прокурора Ужгородської окружної прокуратури обрано запобіжні заходи начальнику одного з відділів Департаменту міської інфраструктури Ужгородської міської ради, підряднику та директору комунального підприємства.

Їх підозрюють у привласненні чужого майна в період дії воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України), а підрядника – ще й у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України).

Так, усіх трьох взяли під варту з можливістю внести заставу. Її розмір – майже 215 тис. грн для очільника комунального підприємства, а для двох інших підозрюваних – по близько 121 тис. грн. Окружна прокуратура вже подала апеляційні скарги на ці рішення, наполягаючи на збільшенню суми застави до понад 2 млн грн спільно для усіх фігурантів.

Нагадаємо, правоохоронці встановили, що підозрювані налагодили схему привласнення коштів місцевого бюджету під час виконання капітальних ремонтів адміністративних і виробничих приміщень комунального підприємства. Його очільник у фінансовій документації завищував обсяги та вартість робіт і матеріалів, вносив дані про зайві витрати, а самі ремонтно-будівельні роботи були виконані неякісно.

Збитки бюджету міста від протиправної діяльності становлять майже 700 тис. грн.

Подальше розслідування правопорушення здійснює Ужгородське райуправління поліції за оперативного супроводу обласного Управління СБУ та Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 425