Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2023

$5000 за двох громадян: мешканець Тячівщини постане перед судом за незаконне переправлення військовозобов’язаних через кордон

   

Прокурор Тячівської окружної прокуратури затвердив і скерував до суду обвинувальний акт щодо мешканця району за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений у вересні цього року за грошову винагороду намагався переправити до Румунії двох військовозобов’язаних чоловіків. Від кожного з них він встиг одержати оплату у розмірі 2500 доларів США. Громадян спочатку розмістили у Тячеві, надавши помешкання, а потім відвезли до лісистої місцевості неподалік кордону.

Групу чоловіків, які спробували незаконно перетнути кордон, виявили співробітники Мукачівського прикордонного загону. Відомо, що обвинувачений діяв зі спільником – також місцевим жителем. Наразі він перебуває у розшуку за підозрою у вчиненні аналогічного злочину.

Досудове розслідування здійснював Тячівський районний відділ поліції за процесуального керівництва Тячівської окружної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 355