Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2024

Завищення ціни газу для опалення закладів освіти – за позовом Мукачівської окружної прокуратури підприємство відшкодує понад пів мільйона гривень

   

Ювенальні прокурори Мукачівської окружної прокуратури виявили порушення у діях постачальника газу для освітніх закладів району та звернулися з позовом до суду.

Було встановлено, що у 2020 році Мукачівська райдержадміністрація уклала із підприємством договір про закупівлю природного газу вартістю 3,6 млн грн. У подальшому сторони безпідставно уклали нові додаткові угоди, за якими ціна за кубічний метр зросла на понад 50%. Це призвело до неправомірного зменшення обсягів поставок газу. Такі дії суперечили Закону України «Про публічні закупівлі».

Ставши на захист інтересів держави, прокуратура звернулася з позовом до Господарського суду Дніпропетровської області, адже саме в цьому регіоні було зареєстроване підприємство. Серед вимог прокурора – визнати недійсними згадані додаткові угоди та стягнути з постачальника безпідставно сплачені йому кошти в розмірі 561 тис. грн.

Позов окружної прокуратури задоволено в повному обсязі. Рішення набрало законної сили, а на його примусове виконання суд видав наказ про стягнення коштів із боржника.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 124