Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2024

Закарпатця судитимуть за участь у «сходках», які організовували в установі виконання покарань

   

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо уродженця Сваляви за фактами участі у злочинних зібраннях (сходках) осіб, які здійснюють злочинний вплив (ч. 1 ст. 255-2 КК України).

Слідством встановлено, що фігурант брав участь у «сходках» в’язнів у держустанові «Закарпатська УВП (№ 9)». На одній із таких він одержав статус «бродяги» в злочинному світі.

Крім того, на цих зібраннях місцевий криміналітет вирішував питання щодо розмежування сфер впливу, збору та розподілу «злодійського общака» шляхом проведення серед ув’язнених азартних ігор та налагодження шляхів потрапляння до установи заборонених речовин тощо.

Зауважимо, що обвинувачений раніше неодноразово судимий і відбував строк ув’язнення за майнові злочини, а як тільки вийшов на волю – одержав підозру у скоєнні чергового кримінального правопорушення. Зараз він і надалі під вартою без права внести заставу.

Розгляд провадження здійснює Ужгородський міськрайонний суд. Там також розглядають справу щодо організатора «сходок» – кримінального авторитета з Мукачева - та інших чотирьох його спільників.

Розслідування злочину здійснювали слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області ДСР НПУ та за сприяння ДУ «Закарпатська УВП (№ 9)».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 190