Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2024

У Мукачеві на закупівлі котлів для освітніх закладів переплатили майже 3 млн грн – підозрюють співробітницю міської ради

    

За погодження ювенального прокурора Закарпатської обласної прокуратури співробітниці Мукачівської міської ради повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Правоохоронці встановили, що внаслідок дій жінки бюджету громади завдано майже 3 млн грн збитків. Це – сума зайво сплачених коштів під час закупівлі котлів для опалення освітніх закладів Мукачева та району.

За інформацією слідства, під час підготовки до опалювального сезону 2022-2023 рр. та придбання необхідного обладнання підозрювана недбало поставилася до своїх обов’язків і допустила порушення. Без належної перевірки та аналізу ринкових цін було укладено договір із постачальником.

Співробітниця міськради не вивчила ринок та вартість товару в інших його учасників, натомість обмежилася лише однією пропозицією товариства. Згідно з висновком експерта, запропонована постачальником ціна вдвічі перевищувала ринкову вартість товару.

Суд вже обрав підозрюваній запобіжний захід. Також її відсторонено від займаної посади. Подальше розслідування злочину здійснює СУ ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 119