Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.04.2024

Намагалися виїхати за кордон за підробленими документами волонтерів Червоного Хреста – на Берегівщині судитимуть п’ятьох осіб

   

Берегівська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти стосовно п’ятьох чоловіків за фактами пособництва у підробленні документів, їх використання, а також незаконного використання символіки Червоного Хреста (ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ст. 445 КК України).

Правоохоронці викрили жителів Києва, Київської та Донецької областей, які під виглядом волонтерів міжнародної гуманітарної організації намагалися виїхати з України. Для цього вони скористалися підробленими документами, а для більшої переконливості підшукали і відповідний спецодяг червоного кольору, який зазвичай носять члени організації.

Спроба таким чином виїхати з країни для п’ятьох громадян виявилася невдалою. Спільно з Мукачівським прикордонним загоном їх викрили у березні цього року дорогою до пункту пропуску «Дяково», що на кордоні з Румунією.

Дізнання у кримінальних провадженнях здійснювало Відділення поліції № 1 Берегівського райуправління поліції. За вчинення вказаних кримінальних проступків чоловікам може загрожувати до двох років обмеження волі.

Наразі правоохоронці встановлюють організатора вказаної «схеми» виїзду за кордон військовозобов’язаних. За оперативною інформацією, за виготовлення документів для такого «волонтерського відрядження» чоловіки сплатили від 5 до 10 тисяч доларів США кожен.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 96