Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2024

На Закарпатті до 10 років ув’язнення засуджено колаборанта з Херсона за співпрацю з окупаційною владою

   

За підтримання публічного обвинувачення прокурором Закарпатської обласної прокуратури жителя Херсона засуджено за колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України) до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Також на 10 років йому заборонено обіймати посади. Пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади, підприємствах та організаціях.

Розгляд провадження щодо чоловіка відбувався в Ужгородському міськрайонному суді заочно.

У судовому засіданні сторона обвинувачення надала докази того, що в серпні 2022 року чоловік добровільно погодився очолити один із відділів у створеному окупантами псевдооргані – «министерстве здравоохранения Херсонской области». До обов’язків чоловіка входив контроль за утриманням майна тощо.

Крім того, він активно шукав місцевих жителів, які б погодилися так само працювати в інтересах держави-агресора, пропонував їм посади в цьому «оновленому органі влади».

Наразі вирок щодо нього набрав законної сили. Спеціальне досудове розслідування у провадженні здійснювали слідчі Управлінь СБУ в Закарпатській, а також Херсонській областях.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 63