Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2024

Збут метамфетаміну відбувався майже щоденно та приносив мільйонні доходи: на Закарпатті правоохоронці викрили угруповання наркоторговців

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру 11 учасникам організованої групи.

Їм інкримінують незаконне придбання, зберігання та збут наркотиків і психотропів, зокрема у великих і особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

Десять учасників угруповання, серед яких і організатори, затримані. Один фігурант наразі перебуває за кордоном, тож правоохоронці готують матеріали, аби оголосити його в міжнародний розшук.

Як повідомив начальник відділу обласної прокуратури Ігор Коптєв, з жовтня 2023 року громадяни налагодили на території Ужгорода та Ужгородського району масштабний канал розповсюдження заборонених речовин, зокрема метамфетаміну. У місяць така діяльність сумарно приносила ділкам мільйони гривень доходу.

Товар фігуранти контрабандою одержували з країн Євросоюзу. Зберігали та фасували його у своїх помешканнях, після чого організатори розподіляли психотропи між іншими учасниками ОЗГ для збуту.

Тільки протягом цього року достеменно відомо про більше сотні випадків збуту громадянами психотропних речовин. За оперативною інформацією, члени ОЗГ чи не щодня проводили зустрічі з клієнтами. Згортки з метамфетаміном віддавали з рук у руки або ж передавали, залишаючи «закладки».

Частина зловмисників спеціалізувалася на оптовій торгівлі психотропами. Так, задокументовано збут 62-річним організатором протиправної діяльності згортку із понад 40 г метамфетаміну за 150 тис. грн. Варто зазначити, що чоловік раніше відбував ув’язнення за незаконний обіг наркотиків в Угорщині.

Правоохоронці провели більше десятка обшуків помешкань і транспортних засобів фігурантів. Знайшли та вилучили понад два кілограми розфасованого метамфетаміну, вартість якого сягає 3 млн грн на «чорному ринку», майже пів кілограма марихуани, електронні ваги, 5 транспортних засобів, 30 мобільних телефонів, 190 банківських карток, комп’ютерну техніку, а також готівку у національній та іноземних валютах на загальну суму понад 620 тис. гривень.

Заходи із викриття злочину проведені прокурорами спільно зі співробітниками Управління боротьби з наркозлочинністю, Управління карного розшуку та слідчими ГУ Нацполіції Закарпаття, оперативниками Чопського прикордонного загону, спецпризначенцями КОРД і РПОП.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 196