Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2024

Засудили до ув’язнення: на Рахівщині двоє місцевих жителів отримали вирок за хуліганство та стрілянину в кафе

   

За публічного обвинувачення Рахівського відділу Тячівської окружної прокуратури двох чоловіків засуджено до позбавлення волі за хуліганство (ч. 4 ст. 296 КК України). Одного – до 3 років ув’язнення волі, іншого – до 3 років 6 місяців. Останнього також обвинувачують у незаконному поводженні зі зброєю (ч. 1 ст. 263 КК України).

Суд виніс вирок за правопорушення, вчинені у вересні 2017 року у с. Богдан на Рахівщині. Прокурор довів, що тоді двоє мешканців району вчинили бійку у місцевому кафе. Серед потерпілих – троє відвідувачів закладу, які отримали тілесні ушкодження.

У ході конфлікту один із фігурантів застосував вогнепальну зброю, дозволу на придбання і зберігання якої не мав. Він здійснив близько десятка пострілів із пістолета у бік чоловіків. Як наслідок – двоє громадян одержали вогнепальні поранення різних частин тіла.

Обвинувачені свою вину не визнали. Набрання вироком законної сили очікується.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 76