Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2013

Хустська міжрайонна прокуратура проводить перевірку щодо причин неявки Павла Нагірного до суду

Прокуратура взялася з’ясовувати причину неявки 11 лютого на судове засідання до Хустського районного суду учасника резонансної ДТП біля Хуста Павла Нагірного.
Саме на цьому засіданні мало б розглядатися клопотання Хустської міжрайонної прокуратури, про застосування до Нагірного примусових заходів медичного характеру у вигляді тимчасового поміщення до психіатричного закладу із посиленим наглядом.
У прокурора вже є пояснення дружини Павла Нагірного, яка вказала, що її чоловік на даний час перебуває на лікуванні, а причиною неявки до суду назвала неповідомлення про дату та час судового засідання. Адвокат Павла Нагірного підтвердив слова жінки, проте запевнив прокурора, що забезпечить явку свого підзахисного на наступне судове засідання.
Хустським міжрайонним прокурором також направлено відповідний запит до суду, аби встановити чи справді Павла Нагірного було вчасно повідомлено про судове засідання та запит у Берегівську психіатричну лікарню, аби встановити чи дійсно підсудній перебуває на лікуванні.
Прокуратура нагадує, що строк давності притягнення до кримінальної відповідальності у даному випадку складає 10 років.
Таким чином, після надання висновку лікарями про припинення застосування примусових заходів медичного характеру стосовно Нагірного буде здійснено кримінальне провадження в загальному порядку, та в подальшому прийнято рішення про надіслання до суду обвинувального акту для притягнення до відповідальності за вчинене згідно Кримінального кодексу України.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 75903