Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2013

На Хустщині незаконними рубками знищено 22 м. куб. дерев - прокуратурою розпочато кримінальне провадження

Хустською міжрайонною прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 364 ч.3 КК України (зловживання владою або службовим становищем працівником правоохоронного органу).
За інформацією Хустського міжрайонного прокурора Івана Кайла, прокуратурою проведено перевірку в порядку організації нагляду за додержанням та застосуванням лісового законодавства у Велятинському лісництві ДП «Хустське ЛДГ», за результатами якої встановлено, що у квітні поточного року після проведення весняної ревізії по лісовпорядкуванню службовими особами Велятинського лісництва ДП «Хустське ЛДГ» проведено незаконні, самовільні рубки в двох кварталах вказаного лісництва.
Іван Кайло зазначив, що: «Цими незаконними рубками знищено 22 м. куб. дерев таких порід як дуб, граб, бук. Таким чином, незаконними діями службових осіб Велятинського лісництва ДП «Хустське ЛДГ» заподіяно шкоди на суму понад 60 тис. грн".

Довідка:
ч. 3 ст. 364 КК України - зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах або в інтересах третіх осіб використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, якщо вони вчинені працівником правоохоронного органу, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 75885