Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.04.2015

Прокурор області Володимир Янко: «Кожен третій день ми направляємо до суду провадження стосовно корупціонера»

 2 квітня відбулась прес-конференція прокурора Закарпатської області Володимира Янка за підсумками роботи прокуратури Закарпатської області у першому кварталі 2015 року

У заході взяли участь представники центральних та регіональних засобів масової інформації, які почули з уст прокурора області і про реформування органів прокуратури, і про результати роботи прокуратури Закарпаття за три місяці 2015 року і, звичайно, отримали відповіді на запитання, які їх цікавили.
 
Зокрема, прокурор області Володимир Янко зазначив, що усі свої зусилля на посаді він спрямував на те, аби скоординувати зусилля правоохоронців на Закарпатті на комплексну, а не точкову боротьбу з корупцією: "Вже маємо результати роботи та певну стабільність в області".
 
Також, відзначив Володимир Янко, спостерігається невеликий ріст злочинності в області. Так, у минулому році показник цей становив близько 24 випадки на 10 тисяч населення, а тепер 29 випадків за цей же період. Однак, це значно менше, ніж по державі в цілому.
 
Крім того, повідомив прокурор області, наразі маємо 39 кримінальних проваджень про корупційні правопорушення: "Це висока ефективність роботи. 34 з них вже скеровані до суду з обвинувальним актом. Кожні три дні одне таке кримінальне провадження нами  скеровується до суду".
 
Також, ініційовано майже 240 позовів, що стосуються відстоювання інтересів громади, загальною сумою на майже 90 мільйонів гривень. Наразі 124 позови задоволені судом на суму майже 8 млн. грн.
 
Журналісти підняли питання побиття днями особами ромської народності в одному з парків м. Ужгорода сина журналіста. До того ж, трохи раніше сталося побиття і сина одного з місцевих депутатів. На це прокурор області  запевнив, що вирішить питання про збільшення присутності правоохоронців  у цій місцевості задля безпеки людей. «За потреби, ми змінимо маршрути нарядів патрульної служби», – сказав Володимир Янко.
 
Володимир Янко відповів і на питання стосовно порушення прав на безкоштовні перевезення пільгових категорій громадян. За словами прокурора Закарпаття, позиція ВАТ «Закарпатавтотранс» із відмовою продавати квитки громадянам пільгових категорій у касах вокзалів є незаконною. Журналісти навели позицію голови правління ВАТ «Закарпатавтотранс» Йосипа Кречка, який вчора заявив, що продавати квитки пільговикам повинні виключно водії автобусів, прокурор Володимир Янко відповів:«Він неправий. Нехай схилять голову перед цією категорією громадян. Крім отримання прибутків, потрібно думати ще і про людей. І ми будемо захищати права цих громадян до останнього» - пояснив Володимир Янко.
 
 
 
 
 Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 3516