Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2019

Прокуратура спільно з громадськістю домоглись у суді відмови забудовникам зеленої зони одного із спальних районів Ужгорода у поновленні договору оренди землі

20 березня 2019 року  Господарським судом Закарпатської  області після висловлення доводів сторін у справі за позовом приватного товариства до Ужгородської міської ради за участі прокурора на стороні відповідача  проголошено рішення, яким відмовлено забудовнику у поновленні договору оренди земельної ділянки одного із спальних районів м. Ужгорода
Мова йде про 0,4 га землі на розі вулиць 8-го Березня – О. Можайського в м. Ужгороді, яку забудовник намагався через суд отримати із земель комунальної власності для житлово-комерційного будівництва. Вартість  вказаної ділянки згідно нормативно-грошової оцінки складає понад 2 млн грн.
У листопаді 2018 року, прокурором було здійснено вступ у розгляд даної справи через встановлений факт загрози порушення інтересів держави у сфері регулювання земельних відносин.
В ході судового слухання прокурором Ужгородської місцевої прокуратури наведені беззаперечні аргументи стосовно недобросовісності орендаря, який порушив ряд істотних вимог договору оренди, а також щодо відсутності у позивача  переважного права на укладення договору та права на пролонгацію за мовчазною згодою сторін, оскільки власник землі неодноразово повідомляв про припинення вказаного договору.
Відтак, спільними зусиллями громадськості та прокуратури дана зелена зона залишилась у вільному користуванні ужгородців.
 
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 996