Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2019

У судовому засіданні прокуратура домоглась недопущення забудови 6 га земель так званого парку «Кірпічка» у м. Ужгороді

 Сьогодні, 10 січня 2019 року Господарським судом Закарпатської області  підтримано позицію Ужгородської місцевої прокуратури та відмовлено у задоволенні позову приватного товариства до Ужгородської міської ради щодо поновлення договору оренди 6 га земель рекреаційного призначення у місті Ужгороді.
У середині листопада 2018 р. Ужгородська місцева прокуратура, в інтересах держави та територіальної громади м. Ужгорода, вступила в розгляд даного позову на стороні відповідача - Ужгородської міської ради.
 Позовну заяву подали представники приватного товариства, які просили в суді поновити договір оренди 6 га земель рекреаційного призначення із водоймою, площа якої складає 2,66 га,  на умовах, що явно суперечать вимогам податкового  і земельного законодавства.
У  судовому  засіданні прокурор наголосив, що рішення міської ради як власника земельної ділянки про припинення договірних відносин стосовно вказаних земель, є законним та відсутні підстави для його автоматичної прологації, а відтак, просив суд повністю відмовити у задоволенні даного позову.
Заслухавши сторони головуючим суддею Господарського суду підтримано позицію місцевої прокуратури та відмовлено у задоволенні позову ТОВ до Ужгородської міської ради щодо спонукання громади до передачі земель рекреації під забудову.
 
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 950