Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2019

Прокуратура домоглась скасування протиправного рішення сільської ради згідно якого, частина земель водозабору, що забезпечує Ужгород та прилеглі села питною водою, могли бути роздані у приватну власність

Закарпатським окружним адміністративним судом задоволено позовну заяву місцевого комунального підприємства до Коритнянської сільської ради про визнання протиправним та скасування рішення сільської ради, яким, землі підземного водозабору «Минай», що використовується для централізованого водопостачання мешканців міста Ужгорода та деяких прилеглих сіл могли бути роздані у приватну власність.
У розгляд вказаного позову прокуратура вступила на стороні третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Державної служби геології та надр України.
Так, під час затвердження Генерального плану села Коритняни, рішенням сесії сільради відведено під житлову забудову території, які накладаються на ІІ-гу та ІІІ-тю зону санітарної охорони водозабору «Минай» в районі існуючих свердловин КП «Водоканал». Мотивація сільради - дефіцит земельних ділянок громади.
В ході слухання справи, прокурором доведено, що рішення сільради прийняте в порушення діючого законодавства України, оскільки спецдозвіл на користування надрами зазначеної території та двадцять одну  свердловину водозабору «Минай» Державною службою геології надавався КП «Водоканал», представники якого, проти вказаного рішення сільської ради, теж категорично заперечували.
Крім того, змінюючи площу зони санітарної охорони вказаного водозабору могла бути заподіяна непоправна шкода навколишньому природному середовищу та державним інтересам.
Відтак, заслухавши всі доводи сторін, колегія суддів Закарпатського окружного адміністративного суду визнала протиправним та скасувала  рішення Коритнянської сільської ради, яким, земельні ділянки «Минай» Ужлаторицького родовища прісних підземних вод, що відносяться до родовищ корисних копалин загальнодержавного значення могли бути відведені під житлову забудову.
 Наразі очікується на набрання рішенням законної сили.
 
Прес-служба прокуратури Закарпатської  області

кількість переглядів: 1019