Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2019

На Закарпатті прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно іноземця, якого затримали при спробі контрабанди майже 31 кг героїну

  Прокуратурою Закарпатської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина Туреччини, затриманого на митному посту «Лужанка»  при спробі  контрабанди 30,750 кг героїну.
Затримали іноземця 9 березня 2019 року на митному посту «Лужанка» в ході спільних заходів, проведених за процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області співробітниками Держприкордонслужби, СБУ та ДФС.
Водій автівки - 35-річний іноземець, перевозив товар у сховку, обладнаному під заднім сидінням автомобіля «Рено» іноземної реєстрації. Всього у тайнику знайдено 59 брикетів з речовиною. Мінімальна вартість вилученого наркотику на «чорному» ринку складає близько 1 млн Євро.
За клопотанням процесуального прокурора підозрюваний утримується під вартою в Закарпатській УВП №9 без можливості внесення застави.
Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 2 ст.15, 3 ст. 305, ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України –  закінчений замах на контрабанду особливо небезпечного наркотичного засобу, в особливо великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб та незаконне придбання, зберігання, перевезення особливо небезпечного наркотичного засобу «героїн» в особливо великих розмірах з метою збуту, за попередньою змовою групою осіб.
Досудове розслідування здійснювали слідчі  Управління СБ України в Закарпатській області за процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області.  
 
Довідково:
згідно санкції інкримінованої  статті, за скоєне передбачене покарання  у вигляді позбавленням волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 980