Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2019

Прокуратура: затримано 9 закарпатців, які налагодили схему незаконного збуту наркотичних і психотропних речовин на території Ужгородщини, Мукачівщини та Тячівщини

Процесуальними прокурорами прокуратури Закарпатської області спільно із співробітниками УСБУ в Закарпатській області та ГУНП в Закарпатській області викрито та затримано 9 закарпатців, які незаконно зберігали і збували наркотичні та психотропні речовини на території Тячівського, Ужгородського та Мукачівського районів.
Наразі встановлено, що затримані налагодили схему збуту наркотичних і психотропних речовин. В основному, сфера їх дії поширювалась на три райони Закарпаття.
Вчора, за процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області, проведено більше 40 санкціонованих обшуків. У ході їх проведення  виявлено та вилучено наркотичні засоби та прекурсори, загальна вартість яких на чорному ринку становить понад 500 тисяч гривень.
Крім того, у помешканнях фігурантів також виявлено та вилучено зброю (автомат Калашникова, пістолет «Парабеллум», нарізну зброю «Форт – 202», пістолет «Сталкер»), набої до них та значні суми готівки у національній та іноземній валютах.
Дев'ятьох закарпатців затримано у порядку ст. 208 КПК України. До обрання їм судом міри запобіжного заходу, вони утримуватимуться в ізоляторі тимчасового тримання.
Прокуратура клопотатиме про взяття їх під варту.
Правова кваліфікація у  кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.
Триває подальше досудове розслідування.
Пресслужба прокуратури Закарпатської області.
 

кількість переглядів: 1208