Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.03.2020

Прокуратура погодила підозру посадовцям Ужгородської міської ради та директору товариства, яке здійснювало реконструкцію площі Кирпи, у розтраті понад 860 тис грн

Ужгородською місцевою прокуратурою погоджено підозру начальнику Департаменту міського господарства Ужгородської міської ради, директору приватного товариства, яке здійснювало реконструкцію площі Кирпи у м. Ужгороді та інженеру з технічного нагляду міської ради у розтраті бюджетних коштів у особливо великих розмірах та службовому підробленні (ч.5 ст.191, ч.1 ст.366 КК України).
За версією слідства, посадовці міськради спільно із підрядником приватного товариства, у період з листопада 2017 по грудень 2018 року, вносили недостовірні відомості до актів виконаних робіт.
Надалі, на підставі цих документів, які були погоджені керівником Департаменту міської ради та спеціалістом з технічного нагляду, підряднику перераховувались кошти.
Згідно отриманих результатів експертизи, в результаті цих цій підозрюваних, бюджету заподіяно більше 860 тис грн збитків .
Наразі, слідчими поліції вручено підозру спеціалісту з технічного нагляду Ужгородської міської ради. Також встановлюється місцезнаходження директора Департаменту Ужгородської міської ради та директора приватного товариства для повідомлення їм про підозру у вказаних злочинах.
Триває подальше досудове розслідування, яке здійснюють слідчі Ужгородського відділу поліції. Прокурори Ужгородської місцевої прокуратури забезпечують процесуальний контроль за ходом слідства.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 792