Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2021

Незаконний видобуток піщано-гравійної суміші з багатомільйонними збитками – на Закарпатті підозрюють посадовця водного господарства та підприємців

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури повідомлено про підозру заступнику начальника одного з міжрайонних управлінь водного господарства за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України) та двом підприємцям за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення (ч. 2 ст. 240 КК України).
За даними слідства, підприємці протягом кількох років незаконно видобували піщано-гравійну суміш в руслі р. Тиса та її притоках. При цьому управлінням водного господарства не здійснювався необхідний контроль водних об’єктів на ввіреній території. Так, через неналежне виконання посадовцем установи своїх службових обов‘язків державі завдано 27,5 млн грн збитків.
За попередньою інформацією, загальна сума збитків у рамках кримінального провадження складає понад 250 млн грн. Наразі правоохоронці перевіряють можливу причетність й інших службових осіб та підприємців до протиправної діяльності.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ Головного управління Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу співробітників обласного Управління СБУ.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1434