Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2013

За результатами прокурорських перевірок попереджено незаконне надання у користування земель водного фонду площею 66 га

  Органами прокуратури Закарпатської області проведено перевірки з питань дотримання органами місцевого самоврядування та виконавчої влади вимог земельного законодавства при використанні земель водного фонду.
 
Як повідомив начальник відділу захисту інтересів громадян і держави у сфері земельних відносин прокуратури Закарпатської області Віталій Свистак, в ході проведених перевірок встановлено, що посадовці допускали порушення вимог Земельного кодексу України при розпорядженні землями водного фонду. В основному це стосувалось передачі земель прибережних захисних смуг річок та озер у власність, через не встановлення їх на місцевості.
Як показала перевірка, загальна площа прибережних захисних смуг області становить 102,2 тис. га, з яких встановлено у натурі (на місцевості) лише 37,7 га (це частково в Ужгородському, Свалявському, Перечинському районах).  Проекти землеустрою щодо встановлення прибережних захисних смуг розробляються за рахунок місцевих бюджетів у Воловецькому, Великоберезнянському, Мукачівському та Іршавському районах, проте однак не всіма користувачами.
Реагуючи на факти бездіяльності органів місцевого самоврядування щодо розроблення вказаних проектів, прокурорами Мукачівського, Перечинського, Воловецького, Іршавського, Міжгірського та Тячівського районів, з метою усунення виявлених порушень внесено 20 подань. Також, прокурори Свалявського, Виноградівського районів Берегівський, Хустський, Ужгородський міжрайонний та Закарпатський природоохоронний виявили порушення при передачі вказаних земель у власність та при користуванні ними.
Відтак, за результатами проведених перевірок, органами прокуратури попереджено незаконне надання у власність земель водного фонду площею 66 га з нормативно-грошовою оцінкою на суму більше 7 млн. грн., а також звернуто до суду з позовами щодо скасування незаконних актів органів місцевого самоврядування та виконавчої влади про передачу земель вказаної категорії  загальною площею 18 га.
 
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 1832