Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2019

У прокуратурі Закарпатської області відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів

У прокуратурі Закарпатської області проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів, на якій підведено підсумки спільної діяльності щодо запобігання та протидії злочинності, у тому числі її організованим формам на території Закарпаття у 2018 році.

Нарада відбулась за участі керівників Національної поліції в області, служби безпеки, фіскальної служби, прикордонної служби, керівників місцевих прокуратур та начальників територіальних відділів поліції.

Учасниками заходу відмічено, що організація скоординованої роботи та об’єднання зусиль усіх правоохоронців є головною метою наради, адже за цим стоїть усвідомлення пріоритетності завдань, пов’язаних із забезпеченням законності та правопорядку, надійним захистом прав і свобод громадян у поточному році.

Торік,  завдяки вжитим заходам дещо вдалося стабілізувати криміногенну обстановку на території краю. Так, у минулому році обліковано на 1,6% менше кримінальних правопорушень, ніж у 2017 році (11006), рівень злочинності в області на 10 тисяч населення становить 87,6  та є одним із найменших показників у державі.

Менше вчинено кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я,  проти волі, честі та гідності особи, проти статевої свободи та статевої недоторканості особи та проти власності.

При цьому, незважаючи на вжиті окремі організаційно-практичні заходи вкрай потребує активізації стан протидії кримінальним правопорушенням у сфері контрабанди, у тому числі наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів чи прекурсорів, в тому числі що вчинені організованими групами із корумпованими зв’язками.

Також, слід посилити роботу щодо виявлення організованих злочинних угруповань на пріоритетних напрямах, а саме: у бюджетній, банківській, кредитно-фінансовій, податковій та земельній сферах, щодо рейдерства та торгівлі людьми.

Значну увагу присутніх звернуто саме на покращенні роботи задля реальної результативності, зокрема щодо виявлення та профілактики злочинів, пов’язаних з корупцією, так і корупційних правопорушень, оскільки протидія корупції – є одним із пріоритетних напрямків діяльності всіх правоохоронців.

Особливого занепокоєння викликають факти вирішення конфліктів про поділ сфери впливу, які вирішуються за допомогою гранатометів та автоматичної зброї. Так, упродовж 2018-2019 років на території області виявлено 14 фактів скоєння кримінальних правопорушень із застосування вказаних видів зброї.

За підсумками наради визначено першочергові орієнтири спільних скоординованих дій правоохоронців, спрямованих на утвердження законності та протидії злочинності в Закарпатті.


Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 936