Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2019

Стан розслідування кримінального провадження за повідомленням про жорстоке поводження з дітками у дитячому притулку смт. Батьово перебуває на постійному контролі прокуратури

Вчора, 8 серпня 2019 року, заступником прокурора Закарпатської  області Андрієм Новіковим заслухано стан розслідування кримінального провадження за повідомленням про жорстоке поводження з дітками у дитячому притулку смт. Батьово.
Так, за результатами заслуховування Берегівською місцевою прокуратурою додатково зареєстровано два кримінальні провадження за ч.1 ст. 126 КК України (побої та мордування) та ч.1 ст. 137 КК України (неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей). Наразі вони приєднані до основного кримінального провадження.
На підставі  задоволених слідчим суддею Берегівського районного суду клопотань слідчого, експертом проведено судово-медичну експертизу стосовно 5 діток – вихованців дитячого закладу.
Вже допитані всі заявники, дітки, які визнані потерпілими у даному кримінальному провадженні та частина інших вихованців дитячого будинку.
Триває подальше досудове розслідування для з’ясування усіх обставин даної події.
Також, в межах вказаного кримінального провадження направлено лист до Закарпатської ОДА про призначення службового розслідування у даному дитячому закладі.
Нагадаємо, 31 липня 2019 року прокуратурою Закарпатської області зареєстроване кримінальне провадження за колективним зверненням громадян щодо ймовірного жорстокого поводження з вихованцями у дитячому притулку смт. Батьово, що на Берегівщині.
Попередня правова кваліфікація у даному кримінальному провадженні була визначена за ч.1 ст.367 КК України (службова недбалість) на підставі тих обставин, які були викладені у вказаному зверненні.
 Досудове розслідування здійснює Берегівський ВП ГУНП в Закарпатській області. Процесуальний контроль за ходом слідства забезпечує  Берегівська місцева прокуратура.
 
Пресслужба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 1297