Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2022

На Закарпатті прокуратура вимагає привести до ладу споруди цивільного захисту – заявлено 8 позовів

В умовах збройної агресії рф проти України надзвичайно важливим є питання збереження життя цивільного населення. Саме тому прокуратура в межах компетенції робить усе можливе для збереження та функціонування за призначенням захисних споруд цивільного захисту – сховищ та протирадіаційних укриттів.
 
На Закарпатті таких об’єктів є понад 570, при цьому встановлено непоодинокі випадки неналежного їх утримання у придатному стані. Через це, у разі виникнення реальної загрози, громадяни не зможуть використати їх за призначенням.
 
Прокурорами на Закарпатті вже заявлено 8 позовів до власників чи балансоутримувачів таких споруд. Серед останніх, зокрема, – підприємства та медичні заклади. Загалом усі об’єкти, щодо яких прокуратура вже звернулася до суду з позовними заявами, можуть розмістити понад 5000 людей. Це майже в чотири рази більше, ніж середня чисельність одного населеного пункту в області.
 
Водночас Ужгородська окружна прокуратура встановила і факт неприйняття органом місцевого самоврядування у комунальну власність сховища на 2400 осіб. До суду заявлено відповідний позов з вимогою, аби міськрада вжила всі необхідні для цього заходи. Споруда цивільного захисту, про яку йдеться, розташована на території одного з підприємств в обласному центрі.
 
Загалом же порушення виявлені у всіх районах області. Наразі суд відкрив провадження у справах за позовами Хустської і Тячівської окружних прокуратур. Триває робота органів прокуратури Закарпатської області на напрямі застосування представницьких повноважень для збереження та приведення у належний стан й інших захисних споруд.
 
 
Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 174