Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2015

За вказівкою Генерального прокурора України слідчим відділом прокуратури Закарпатської області розпочато розслідування за фатом створення злочинної організації та терористичного акту

             

11 липня в м. Мукачеві близько 14 год. 20 озброєних осіб в камуфляжній формі з написами «Правий сектор» та відповідними наклейками на автомобілях, з метою розподілу сфер впливу, призначили зустріч місцевим жителям у одному з кафе.

Після цього вказані особи, на грунті виниклого конфлікту розпочали стрілянину з вогнепальної зброї у вищевказаному закладі.

Працівниками міліції, які прибули на місце події, було заблоковано виїзд з кафе, після чого озброєні особи відкрили вогонь на ураження по працівниках органів внутрішніх справ з гранатометів РПГ 7, автоматів Калашникова, кулеметів ДШК та іншої вогнепальної зброї.

В результаті обстрілів знищено два автомобілі  Мукачівського МВ УМВС  в області та пошкоджено автомобілі цивільних осіб.

За попередньою інформацією при застосуванні вогнепальної зброї  6 працівників ОВС та троє з числа цивільних осіб отримали поранення різного ступеню важкості.

Також є 5 постраждалих зі сторони озброєних осіб з написами «Правий сектор».

 Відтак, не виконавши вимоги правоохоронців, вчинивши озброєний опір, люди в камуфляжі з написами «Правий сектор» направилися в бік дачного масиву поблизу міста Мукачева, де забарикадувалися.

Станом на 18.00 вищевказані особи відмовляються скласти зброю та надалі чинять супротив і погрожують збройним опором.

За вказівкою Генерального прокурора України слідчим відділом прокуратури Закарпатської області до ЕРДР внесено відомості про кримінальні правопорушення за попередньою правовою кваліфікацією ч.3 ст. 258 КК України - терористичний акт, тобто застосування зброї, вчинення вибуху, підпалу чи інших дій, які створювали небезпеку для життя чи здоров'я людини або заподіяння значної майнової шкоди чи настання інших тяжких наслідків, що призвели до загибелі людини та ст. 255 КК України -  створення злочинної організації.

Хід розслідування взято на особистий контроль Генеральним прокурором України.

Створено міжвідомчу слідчу групу з працівників прокуратури, УМВС та УСБУ в області.

Операція по знешкодженню злочинців триває.

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 4616