Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2016

До семи років позбавлення волі загрожує закарпатцю, котрий організував незаконне переправлення 17 нелегальних мігрантів через держкордон України

Ужгородською місцевою прокуратурою скеровано до Ужгородського міськрайонного суду обвинувальний акт відносно закарпатця, обвинуваченого у вчинені кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст.342 КК України (опір працівникові правоохоронного органу, під час виконання ним службових обов’язків).

Встановлено, що чоловік, за передньою змовою з невстановленими особами,  підшукав шістьох громадян Федеративної Республіки Cомалі, десять громадян Ісламської Республіки Афганістан та одного громадянина Ісламської Республіки Пакістан, які мали на меті незаконно перетнути державний кордон України. Нелегальні мігранти, за допомоги закарпатця, дісталися до Ужгорода з метою подальшого незаконного перетину через державний кордон України.

 На відстані близько 500 метрів до лінії держкордону України зі Словацькою Республікою, закарпатця, разом з іноземцями, які намагалися перетнути державний кордон, було затримано, під час реалізації працівниками відділу прикордонної служби типу «Р» «Ужгород», спільно з відділом прикордонної служби «Ужгород», оперативної інформації.

Окрім цього під час затримання чоловік чинив опір працівнику правоохоронного органу.

Наразі вже суд вирішуватиме його долю, а санкція вказаних статей кримінального кодексу передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до семи років.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 798