Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2017

Оголошено про підозру двом працівникам одного з товариств Ужгорода, з вини яких дерево покалічило школярку

Як поінформував заступник керівника Ужгородської місцевої прокуратури Віктор Кузан, за погодженням прокуратури поліцією оголошено про підозру двом працівникам товариства, через недбалість яких дерево покалічило школярку.

 

 

Йдеться про трагічний випадок, що стався 16 листопада 2016 року під час обрізки дерев біля однієї зі шкіл Ужгорода, коли дерево впало на дівчинку і покалічило її. Дитина потрапила до лікарні з численними переломами та травмами. Відтоді їй зробили багато операцій і вона продовжує лікуватися.

Віктор Кузан зазначив, що у кримінальному провадженні було призначено ряд експертиз, що тривали досить довго, які й мали дати відповідь на питання стосовно вини працівників. Після одержання висновків експертиз двом працівникам було повідомлено про підозру.

         Відтак, як наголосив прокурор, працівники товариства підозрюються у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст. 272 КК України).

Довідково: ч 2. ст. 272 КК України -  порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов'язана їх дотримувати, якщо це порушення спричинило тяжкі наслідки, карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

кількість переглядів: 1224