Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2018

На Тячівщині службовці сільради уклали договори по ремонту дороги без проведення тендеру, навмисно уникаючи процедуру публічних закупівель – прокуратура розпочала кримінальне провадження

   

Тячівською місцевою прокуратурою внесені відомості до ЄРДР за фактом зловживання службовим становищем службовими особами однієї з сільських рад району, щодо закупівлі робіт з капітального ремонту доріг.

 

Наразі встановлено, що службові особи сільради, зловживаючи службовим становищем, умисно, в інтересах третіх осіб, всупереч Закону України «Про публічні закупівлі» упродовж 2016 року уклали договори з приватним товариством, щодо здійснення капітального ремонту доріг с. Руська Мокра, без проведення тендеру.

 

Першочергова кваліфікація даного злочину – ч.2 ст. 364 КК України - зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

 

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні доручено здійснювати Дубівському відділенню Тячівського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області, під процесуальним керівництвом Тячівської місцевої прокуратури.

 

 

Довідково:

згідно санкції ч.2 ст.364 КК України зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 8500 до 17000 гривень.

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

кількість переглядів: 2474