Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.10.2018

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно Ужгородського міського голови

     

Прокуратурою Закарпатської області затверджено  та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно Ужгородського міського  голови.

 

В ході досудового розслідування встановлено, що внаслідок протиправних дій міського голови міста Ужгорода із місцевого бюджету незаконно, як оплату за невиконані роботи та невикористані будівельні матеріали, перераховано більше 6,5 млн грн, виділених на реконструкцію пам’ятки архітектури національного значення «Амбар та винний льох XVII століття» (відома як «Совине гніздо»).

 

Так, для перерахування підрядній організації грошових коштів міським головою підписано та завірено печаткою Ужгородської міської ради акти виконаних робіт, до яких підрядником внесені неправдиві відомості із завищенням їх вартості. Тобто фактично ці кошти розтрачено.

 

Підписання цих документів, в подальшому стало підставою для перерахування підприємству коштів за роботи, які згідно висновку експерта, станом на той момент виконані не були.

 

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.5 ст.191 КК України (розтрата коштів, вчинена шляхом зловживання своїм службовим становищем, в особливо великому розмірі) та ч.2 ст.28 - ч.2 ст. 366 КК України (співучасть за попередньою змовою у службовому  підробленні документів).

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

кількість переглядів: 4327