Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2018

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно організатора нападу на будівлю «Товариства угорської культури Закарпаття»

      

За процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області, слідчим відділом СБ України в Закарпатській області завершено досудове розслідування  та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно організатора підриву будівлі «Товариства угорської культури Закарпаття».

 Йдеться про випадок, який стався 27 лютого цього року в м. Ужгород на Православній набережній. Зокрема, встановлено, що близько 3 год. ночі, здетонував саморобний вибуховий пристрій, який попередньо встановив один із злочинців. У результаті чого пошкоджено вікна та фасад будівлі та повністю знищено майно в офісі. Жодна особа не постраждала.

 В ході досудового розслідування, встановлено та доведено причетність до вчинення даного злочину чотирьох осіб, серед яких троє громадяни України та один - Молдови.

 Дії підозрюваного кваліфіковані за рядом статей: ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 14 та ст. 113 (організація та готування до диверсії), ч. 2 ст. 258 (терористичний акт, за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 263 (організація придбання, перевезення вибухових речовин без передбаченого законом дозволу), ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 194 (організація умисного пошкодження майна вчинення групою осіб), ч. 5 ст. 27 та ч. 1 ст. 358 (пособництво в  підробленні офіційного документа, який видається та посвідчується  установою, і який надає права), ч. 4 ст. 358 КК України (використання завідомо підробленого документа).

 

Довідково:

Наразі в Ужгородському районному суді перебуває на розгляді обвинувальний акт стосовно двох нападників на «Товариство угорської культури Закарпаття". Вони обвинувачуються у підготовці до диверсії (ст. 14, ст. 113 КК України), теракті (ч. 2 ст. 258 КК України), придбанні, перевезенні вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України) та умисному пошкодженні майна, вчиненому групою осіб (ч. 2 ст. 194 КК України).

Четвертий підозрюваний, громадянин Молдови – оголошений в  міжнародний розшук.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 2170