Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.01.2019

Прокуратура області закликає громадян повідомляти про відомі їм факти вчинення посадовцями Закарпаття корупційних правопорушень

      

У прокуратурі Закарпатської області запроваджено електронну адресу [email protected], на яку приймаються повідомлення від громадян про відомі їм факти вчинення посадовцями правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Мова йде про факти порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» особами, визначеними у статті 3 даного Закону, зокрема:

-   порушення обмежень щодо отримання подарунка, передбачені статтею 23 Закону;

-   запобігання та врегулювання конфлікту інтересів;

-   порушення встановлених Законом обмежень щодо одержання пільг, послуг і майна органами державної влади та органами місцевого самоврядування;

-   порушення вимог щодо обмеження спільної роботи близьких осіб, передбачені статтею 27 Закону;

-   порушення вимог стосовно обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, передбачені статтею 25 Закону;

-   недотримання актів законодавства з питань етичної поведінки;

-   порушення вимог фінансового контролю, передбаченого статтями 45-46, 48-52 Закону;

-   порушення, пов’язані з організацією роботи із запобігання і виявлення корупції;

-   порушення вимог проведення спеціальної перевірки, передбаченої статтею 56 Закону.

У даному зверненні мають бути вказані контактні дані заявника (прізвища, ім’я, по батькові, адреси та підпису особи, яка надіслала повідомлення (автор повідомлення), а також прізвище, ім’я, по батькові особи, яка ймовірно вчинила правопорушення, її посада та місце роботи.

У тексті повідомлення, вказується інформація про факти вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, іншого порушення Закону, яка може бути перевірена.

При наявності до заяви можна докласти докази на підтвердження викладених у ній обставин. Фактами, що вказують на наявність корупційного правопорушення, можуть бути документи, що підтверджують витрачання коштів, посилання на журналістські розслідування у пресі, аудіо- чи відеозаписи, Ваші власні розслідування тощо.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 2336