Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2019

У прокуратурі області проведено зустріч правоохоронних органів краю із представниками Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА)

         

На базі прокуратури Закарпатської області, у режимі відеоконференцзв’язку проведено зустріч правоохоронних органів краю з представниками управління виявлення та розшуку активів Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами одержаними від корупційних та інших злочинів.

В зустрічі взяли участь керівництво регіональної прокуратури, працівники управління нагляду у кримінальному провадженні, представники ГУНП в Закарпатській області, слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС краю, УЗЕ в Закарпатській області,  а також, у режимі відеоконференцзв’язку - начальник другого відділу Управління виявлення та розшуку активів Володимир Василенко та керівники місцевих прокуратур краю та правоохоронних органів.

Основною метою зустрічі було обговорення питання взаємодії Національного агентства з правоохоронними органами краю, з метою забезпечення виконання функцій, визначених законодавством.

 Так, Володимир Василенко поінформував присутніх про можливості роботи відомства та про міжнародні організації, з якими вони наразі вже успішно співпрацюють (мова йде про Interpol, Еuropol, CARIN (Камденська міжвідомча мережа з питань повернення активів) та StAR (Ініціатива з повернення викрадених активів).

 Зустріч пройшла у форматі активного діалогу та відтак, присутні мали можливість обговорити всі питання, які сприятимуть виявленню та розшуку активів, що було незаконно виведено за межі України внаслідок вчинення корупційних та інших злочинів.

 

Довіково:

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (скорочено - Агентство з розшуку та менеджменту активів або АРМА) є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, уповноваженим на  формування та реалізацію державної політики у сфері виявлення та розшуку активів, які можуть бути арештовані у кримінальному провадженні, а також  управління активами, які арештовані у кримінальному провадженні. За змістом, обсягом функцій і правовим статусом не має аналогів у системі органів державної влади в Україні.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

кількість переглядів: 1902