Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2019

Повідомлено про підозру головному державному виконавцю, через злочинні дії якого, з електронних торгів продано цілісний державний майновий комплекс

      

За погодження прокуратури Закарпатської області слідчими ГУНП в Закарпатській області повідомлено про підозру, вже колишньому головному державному виконавцю одного з відділів управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Закарпатській області, через протиправні дії якого, відчужено цілісний майновий комплекс державного підприємства «Батьовський КХП».

Як встановлено в ході досудового розслідування, підозрюваний достовірно знав, що майно даної категорії підлягає продажі тільки за погодженням відповідного міністерства і оминув цю процедуру, вказавши недостовірні відомості щодо власника майна. При цьому, зловживаючи своїм службовим становищем та внісши до документів недостовірні відомості, державний виконавець передав майно даного комплексу на реалізацію. 

У подальшому, цілісний майновий комплекс державного підприємства «Батьовський комбінат хлібопродуктів», вартість якого складала понад 1,7 млн грн було продано через систему електронних торгів одній з приватних фірм, яка в них приймала участь.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе та іншої юридичної особи використання службовою особою влади всупереч інтересам служби, що завдало тяжких наслідків охоронюваним законом державним інтересам) та ч.1 ст.366 КК України (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів).

Триває подальше досудове розслідування, яке здійснюють слідчі ГУНП в Закарпатській області за процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області.

 

Довідково:

За позовною заявою прокуратури Закарпатської області поданою в інтересах держави в особі Державного агентства резерву України, Державного підприємства «Батьовський КХП»  Львівським апеляційним господарським судом у липні 2016 року визнано вищевказані електронні торги недійсними та, відтак,  майно комплексу загальною площею 5192,5 кв.м.  в повній мірі повернуто у власність держави.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

кількість переглядів: 2270