Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2019

За погодження прокуратури повідомлено про підозру держаному реєстратору, який зловживаючи своїм службовим становищем скоїв ряд злочинів

        

Так, установлено, що державний кадастровий реєстратор одного з районних відділів Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області незаконно здійснив зміни у єдиній державній геоінформаційній системі (Державному земельному кадастрі) безпідставно видаливши дані про законного власника.

Таким чином, підозрюваним порушене законне право ужгородця розпоряджатись належною йому земельною ділянкою та, крім цього, створено передумови до можливого,  повторного виділення вказаної землі у приватну власність, адже у Державному земельному кадастрі вона обліковувалась як вільна.

Вартість земельної ділянки складає понад 520 тис грн.

Також, під час досудового розслідування встановлено інший факт злочинних дій підозрюваного. Мова йде про те, що державний реєстратор вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості змінивши правовий статус земельної ділянки площею 1,65 га у місті Ужгороді із «земель рекреаційного призначення» на «землі громадського призначення».

За результатами проведених слідчих та процесуальних дій, слідчим за погодженням з процесуальним прокурором повідомлено державному реєстратору про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом інтересам окремих громадян), ч.3 ст.362 КК України (несанкціонована зміна інформації, яка обробляється в автоматизованих системах, вчинена особою, яка має право доступу до неї,  якщо вона заподіяла значну шкоду) та ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення).  

Триває подальше досудове розслідування, яке за процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області здійснюють  слідчі ГУНП в Закарпатської області.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

кількість переглядів: 2321