Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2019

На Іршавщині та Міжгірщині, за позовом прокуратури, три сільські ради зобов’язано привести у відповідність до законодавства документи на землю, на якій розмішені дитячі садочки

    

Закарпатським окружним адміністративним судом за участі прокуратури області протягом квітня задоволено три позовні заяви заступника керівника Хустської місцевої прокуратури в інтересах держави до Негрівської та Кушницької сільських рад Іршавського району, а також Колочавської сільської ради, що на Міжгірщині про визнання незаконною бездіяльності та зобов’язання оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки, на яких знаходяться три дошкільні навчальні заклади.

Так, садочок у селі Негрово, є єдиним для всієї громади. На території села Кушниця, функціонують два ДНЗ і заклад, про який йшла мова у позові прокурора, є найбільшим за кількістю вихованців. Аналогічний позов прокуратури стосувався одного із ДНЗ у с. Колочава, Міжгірського району.

Прокуратурою встановлено, що власником будівель, в яких діють вказані дитячі садочки є територіальні громади цих сіл, в особі їх сільських рад. Разом з тим, сільради не вжили необхідних дій для оформлення  права постійного користування земельними ділянками на яких знаходяться ДНЗ, створюючи, таким чином, ризики для нормального функціонування закладів в цілому.

Відтак суд, врахувавши доводи прокурора, зобов'язав посадових осіб сільради оформити правовстановлюючі документи на земельні ділянки, на яких розміщені вказані дошкільні навчальні заклади, припинивши, таким чином протиправну бездіяльність, що може стати поштовхом для зловживань при розпорядженні зазначеними землями, а це, в свою чергу, може призвести до негативних наслідків та порушення прав дітей.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 2259